top of page

Wat we doen

Uit onze visie komt naar voren dat maximale zelfstandigheid en participatie enorm belangrijk zijn. Dit is met onze doelgroep niet altijd evident. Omdat we werken met personen met een ernstig meervoudige beperking, is één op één begeleiding vaak noodzakelijk om deze visie waar te maken. 


Bij de besteding van deze budgetten kiezen we er bewust voor om maximaal te inves-

teren in zorg voor onze gasten. Bijkomende, maar noodzakelijke taken, worden ge-

deeltelijk overgenomen door ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Dit resulteert in een systeem waar onze gasten de nodige zorg en ondersteuning kunnen genieten die ze effectief nodig hebben. 

Onze assistenten zijn dan ook de belangrijkste personen binnen onze werking. Zij staan rechtstreeks in contact met de gasten en voorzien de dagelijkse zorg en het activiteitenaanbod. Met de huidige budgetten is een één op één begeleiding financieel niet haalbaar. Daarom doen we beroep op de hulp van vrijwilligers en stagiairs. Zo kunnen we dagelijks een kwaliteitsvolle begeleiding aanbieden. 

Wil u graag meer informatie over onze werking? Aarzel niet om ons te contacteren! 

Werking: Wat we doen

Dagbesteding

Één van de belangrijkste pijlers van Benjalien is ons activiteitenaanbod. Je hebt vast al wel eens gehoord van een zinvolle dagbesteding. Dit is belangrijk voor iedereen. Je haalt voldoening uit je werk, uit je studies, … . Maar het leven is toch meer dan dat? Het zijn vaak de dingen na je ‘zinvolle dagbesteding’ die het leven mooi maken. Op café gaan met vrienden, naar de sportclub, op vakantie gaan, naar een festival gaan, op citytrip gaan of misschien zelfs uit een vliegtuig springen? Het belang van deze activiteiten wordt bij personen met een ernstige meervoudige beperking vaak vergeten. Maar ook zij hebben hier meer dan nood aan. 


Benjalien onderscheidt zich dan ook van de standaard aanpak en focust niet alleen op een zinvolle dagbesteding, maar ook op persoonlijke ervaringen en interesses, doelen en wensen. Het activiteitenaanbod biedt een mooi evenwicht tussen werk, vrije tijd en ontspanning. 


Binnen Benjalien zijn we van mening dat grenzen verlegd kunnen worden. Met een beperking leven wil zeggen dat je soms sneller op een grens botst dan je zelf wil. Het team van Benjalien werkt dagelijks samen om deze grenzen te overwinnen. Onze slogan dragen we dan ook hoog in het vaandel: “Waar beperkingen mogelijkheden worden”.

WhatsApp Image 2022-03-04 at 5.03_edited.jpg

Weekendwerking

Elke zaterdag wordt er van 13u00 tot 17u00 een weekendactiviteit georganiseerd. De zaterdagen worden gevuld met leuke spelletjes, uitstappen, ontspannende activiteiten, festivals, … kortom, dingen die je hoort te doen op een zaterdag.


Om onze weekploeg in het weekend zelf tijd te geven om te ontspannen van een bewogen week, doen we bij de zaterdagwerking beroep op jobstudenten, vrijwilligers en flexijobbers.


Ben je opzoek naar een leuke weekendjob/studentenjob/vrijwilligerswerk? Neem dan zeker contact met ons op! 

WhatsApp Image 2022-03-04 at 5_edited_edited_edited.png

Cohousing

De gasten en hun ouders worden allemaal een dagje ouder. De zorgen worden zwaarder en de sociale netwerken kleiner. Het besef dat ouders de zorgen voor hun zwaar zorgbehoevende kinderen niet kunnen blijven dragen, wordt groter. Het is een harde realiteit. 


Iedereen heeft dromen, ook onze gasten (en hun ouders). Zij dromen er namelijk van om zelfstandig te gaan wonen. Ze willen dit echter niet in een instelling doen. Ze ogen op een zo normaal mogelijk en vol leven, maar wel met alle zorg en ondersteuning die ze nodig hebben. 


Daarom kochten de ouders van onze gasten samen een huis. In januari 2022 startte Benjalien op een nieuwe locatie. Deze locatie biedt de mogelijkheid om op termijn uit te breiden naar een residentiële vorm van zorg. Zo zouden onze gasten graag gaan samenwonen onder de noemer ‘cohousing’. Elke gast zal zijn eigen kamer hebben, terwijl de andere ruimtes gemeenschappelijk zijn. 


Kortom, een plek die ze als hun thuis kunnen beschouwen en waar ze samen oud kunnen worden. Een warme  thuis waar ze niet steeds tegen hun beperkingen aanlopen, maar waar net hun mogelijkheden centraal staan. Dit biedt de ouders de zekerheid dat hun kind de  zorg en aandacht krijgt, die het verdient. Dat is de droom van Benjalien, die we graag samen met de andere ouders en vele partners willen realiseren.

5M8A0607_edited.jpg
bottom of page